Technicus fotonica worden
 

Technicus fotonica worden

Technicus fotonica worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
24%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een technicus fotonica?

Een technicus op het gebied van fotonica houdt zich bezig met het bouwen, installeren, testen of onderhouden van optische of glasvezelapparatuur. Zoals lasers, lenzen of spiegels. Bijvoorbeeld met behulp van spectrometers, interferometers of vergelijkbare uitrusting. Fotonica is een wetenschappelijke en technische discipline die zich bezighoudt met de wisselwerking tussen licht (fotonen) en elektronen (elektronica). Het gaat dus om elementen die elektrische stroom omzetten in licht (lichtbron) en elementen die licht omzetten in elektrische stroom (lichtdetector). Een mooi voorbeeld hiervan is de zonnecel die licht omzet in energie. Bij andere praktische toepassingen van fotonica kun je denken aan beeldschermen voor computers, webcams, lasers om cd en dvd schijven te lezen en te schrijven, led licht, nachtzichttoestellen, optische systemen om wapens te richten, optische temperatuurmeting en infraroodkijkers. Je zult niet snel een vacature vinden waarin ze zoeken naar een fotonica technicus. Eerder zal er gevraagd worden naar een elektronicatechnicus die helpt met het bouwen of testen van toepassingen op het gebied van fotonica.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken technicus fotonica

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van technicus fotonica. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is technicus fotonica misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Realistisch Intellectueel Conventioneel

Toekomst beroep technicus fotonica

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een technicus fotonica bedraagt 24%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een technicus fotonica binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen technicus fotonica

Technicus fotonica worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor technicus fotonica.

Vacatures en salarissen technicus fotonica

Het gemiddeld jaarsalaris van een technicus fotonica bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is technicus fotonica niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken technicus fotonica

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) technicus fotonica maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een technicus fotonica CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!