Vieze beroepen

Wat zijn de vieste beroepen?

Wat is een vies beroep? Deze vraag zal door veel mensen anders beantwoord worden. Maar over het algemeen vinden de meeste mensen beroepen vies als je in aanraking komt met zaken als vet, vuil, chemicaliën, ontlasting en afval. Hieronder vind je een overzicht met veelvoorkomende, soms bekende en soms onbekende vieze beroepen. Bij elk beroep kun je doorklikken en meer informatie vinden over de werkzaamheden, het salaris en de persoonlijkheidskenmerken die bij dit beroep passen. Als een vies beroep jou aanspreekt, kan je kijken of er nog vacatures zijn en welke opleidingen je eventueel kunt volgen om dit ‘vieze’ beroep te kunnen doen.

vieze beroepen

Rioleur

Pedicure

Schoonmaker

Industrieel schoonmaker

Wasserijmedewerker

Afwasser

Endoscopie verpleegkundige

Huishoudelijke hulp

Preparateur

Lijkschouwer

Belader (vuilnisman)

 

Kenmerken vieze beroepen

Vieze beroepen hebben een kenmerk gemeen. Al deze beroepen scoren hoog op het kenmerk 'realistisch' uit de RIASOC-persoonlijkheidstheorie voor beroepskeuze. Bij realistische beroepen werk je vaak met je handen, zit je weinig stil en is het werk afwisselend. Zeg maar het tegenovergestelde van een kantoorbaan. Dit zal veel mensen aanspreken en een vies beroep juist aantrekkelijk maken. Op zoek naar nog meer vieze beroepen? Ga dan naar de beroepenzoeker en zoek op trefwoorden als 'schoonmaken' of 'zwaar' of een ander trefwoord waar je interesse naar uitgaat.

NAAR DE BEROEPENZOEKER

Bovenstaande overzicht is niet compleet en geeft vooral een indruk van het soort beroepen dat als vies wordt ervaren. Heb je nog suggesties voor een vies beroep, heb je werkervaring met een van de beroepen of ben je het niet eens met een vermelding van een vies beroep? Laat het ons gerust weten en neem contact op.