Wasserijmedewerker worden
 

Wasserijmedewerker worden

Wasserijmedewerker worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
71%
gemiddeld jaarsalaris
€ 17.526,-
vacatures
9
 

Wat doet een wasserijmedewerker?

Als stomerij- of wasserijmedewerker bedien je was- of stoommachines om industriële of huishoudelijke artikelen, zoals kleding, suède, leer, bont, dekens, lakens, linnengoed, kleden en tapijten te wassen of te stomen. Je weet hoe je met de wasmachine, droger en strijkbout om moet gaan en bent fysiek in orde. Vaak bestaan je werkzaamheden ook uit het handmatig strijken, vouwen en sorteren van was. Omdat het wassen en soms ook het vouwen en persen zelf door machines wordt uitgevoerd, snap je hoe een computer werkt zodat je af en toe wat instructies kunt invoeren. Je zorgt er met andere woorden voor dat de kleding en het linnengoed schoon wordt gemaakt en weer netjes bij de klanten afgeleverd kan worden. Deze klanten zijn vaak grote bedrijven, ziekenhuizen, verzorgingsinstellingen, horecagelegenheden en hotels. Een wasserijmedewerker wordt soms ook een medewerker strijkservice, strijkster of productiemedewerker wasserij genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken wasserijmedewerker

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van wasserijmedewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is wasserijmedewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep wasserijmedewerker

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een wasserijmedewerker bedraagt 71%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een wasserijmedewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen wasserijmedewerker

Wasserijmedewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor wasserijmedewerker.

Vacatures en salarissen wasserijmedewerker

Het gemiddeld jaarsalaris van een wasserijmedewerker bedraagt € 17.526,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is wasserijmedewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Vrachtwagenchauffeur
 2. Beveiliger
 3. Hovenier
 4. Onderhoudsmonteur
 5. Logistiek medewerker

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.