Wasserijmedewerker worden
 

Wasserijmedewerker worden

Wasserijmedewerker worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
71%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
10
 

Wat doet een wasserijmedewerker?

Als stomerij- of wasserijmedewerker bedien je was- of stoommachines om industriële of huishoudelijke artikelen, zoals kleding, suède, leer, bont, dekens, lakens, linnengoed, kleden en tapijten te wassen of te stomen. Je weet hoe je met de wasmachine, droger en strijkbout om moet gaan en bent fysiek in orde. Vaak bestaan je werkzaamheden ook uit het handmatig strijken, vouwen en sorteren van was. Omdat het wassen en soms ook het vouwen en persen zelf door machines wordt uitgevoerd, snap je hoe een computer werkt zodat je af en toe wat instructies kunt invoeren. Je zorgt er met andere woorden voor dat de kleding en het linnengoed schoon wordt gemaakt en weer netjes bij de klanten afgeleverd kan worden. Deze klanten zijn vaak grote bedrijven, ziekenhuizen, verzorgingsinstellingen, horecagelegenheden en hotels. Een wasserijmedewerker wordt soms ook een medewerker strijkservice, strijkster of productiemedewerker wasserij genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van wasserijmedewerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van wasserijmedewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is wasserijmedewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van wasserijmedewerker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een wasserijmedewerker bedraagt 71%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een wasserijmedewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een wasserijmedewerker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een wasserijmedewerker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend wasserijmedewerker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen wasserijmedewerker

Wasserijmedewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor wasserijmedewerker.

Vacatures wasserijmedewerker

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als wasserijmedewerker? Bekijk hieronder de vacatures.


Is wasserijmedewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.