Pedicure worden
 

Pedicure worden

Pedicure worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
95%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
2
 

Wat doet een pedicure?

Een pedicure verzorgt de voeten van mensen met alledaagse voetproblemen. Je behandelt bij klanten de huid en de nagels van de voeten. Je neemt kleine klachten weg en voorkomt grotere klachten. Je geeft advies over voetverzorging en goede schoenen en verwijst door als er serieuze problemen zijn. Ook verkoop je voetverzorgende producten. Soms breng je ook nagellak aan. In tegensteling tot een pedicure verzorgt een manicure alleen iemands handen en vingernagels.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van pedicure bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van pedicure. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is pedicure misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van pedicure verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een pedicure bedraagt 95%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een pedicure binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een pedicure?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een pedicure met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend pedicure. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Als je kijkt naar een langere periode, dan bedraagt het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een pedicure € 23.400. Dat is bruto € 2.000 per maand. De aangeboden maandsalarissen variëren tussen € 1.100 per maand en ongeveer € 2.800 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor pedicures met een veelgevraagde deskundigheid of veel werkervaring.Opleidingen en cursussen pedicure

Pedicure worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor pedicure.

Vacatures pedicure

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als pedicure? Bekijk hieronder de vacatures.


Is pedicure niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken realistisch & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Bouwkundig manager
 2. Sales engineer
 3. Procesoperator
 4. Uitvoerder
 5. Kok

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.