3d printspecialist worden
 

3d printspecialist worden

3d printspecialist worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
8%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een 3d printspecialist?

Een 3d printspecialist helpt particulieren en bedrijven bij het omzetten van ontwerpen in driedimensionale objecten met behulp van 3d printers. Kan ook worden gevraagd om zelf drie dimensionele objecten te bedenken en te ontwerpen. Een 3d printspecialist is creatief en weet met behulp van software ideeën en ontwerpen om te zetten tastbare producten door deze te laten printen door een 3d printer. Het te gebruiken materiaal is in principe eindeloos. Er zijn bijvoorbeeld 3d printers voor het prepareren van objecten met behulp van voedsel, metalen, plastic en glas. In vacatures wordt er meestal niet gevraagd om een 3d printspecialist maar bijvoorbeeld om een assemblagemedewerker die met 3d-printer werkt of een software developer die software voor 3d printers maakt of installeert.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van 3d printspecialist bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van 3d printspecialist. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is 3d printspecialist misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van 3d printspecialist verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een 3d printspecialist bedraagt 8%. Dat betekent dat de kans klein is dat de taken en werkzaamheden van een 3d printspecialist binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een 3d printspecialist?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een 3d printspecialist met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend 3d printspecialist. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen 3d printspecialist

3d printspecialist worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor 3d printspecialist.

Vacatures 3d printspecialist

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als 3d printspecialist? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is 3d printspecialist niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Signmaker
 2. Webdesigner
 3. UI Designer
 4. Grafisch vormgever
 5. Trainer

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.