Assemblagemedewerker worden
 

Assemblagemedewerker worden

Assemblagemedewerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
93%
gemiddeld jaarsalaris
€ 30.596,-
vacatures
310
 

Wat doet een assemblagemedewerker?

Assembleren is een ander woord voor monteren. Werken als assemblagemedewerker betekent dat je onderdelen tot een halffabricaat of eindproduct assembleert. Denk hierbij aan de volgende werkzaamheden. Assembleren aan de hand van de tekeningen, lijsten en handleidingen. Bewaken van de kwaliteit van het productieproces en signaleren en melden van eventuele afwijkingen in type en aantallen. Registreren van de werkzaamheden en gebruikte onderdelen. Bijhouden van de voorraad, bestellingen op tijd aangeven of uitvoeren. Als assemblagemedewerker is je leidinggevende een productiemanager of kwaliteitsmanager. Veelgevraagde eigenschappen: Accuraat, technisch inzicht, precies, secuur, aanpakker en resultaatgericht. Als assemblagemedewerker werk je bijvoorbeeld bij bedrijven voor technische installaties, armaturen, computerapparatuur, machines, mechatronica en bekabeling. Afhankelijk van de te assembleren onderdelen dien je soms over een technische opleiding of achtergrond te beschikken. Bij sommige vacatures wordt assemblagemedewerker los van elkaar en met twee woorden geschreven. Dus als assemblage medewerker.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van assemblagemedewerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van assemblagemedewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is assemblagemedewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van assemblagemedewerker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een assemblagemedewerker bedraagt 93%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een assemblagemedewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een assemblagemedewerker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 30.596,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een assemblagemedewerker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend assemblagemedewerker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Wat is het aangeboden salaris van een assemblagemedewerker over een langere periode? Als je kijkt naar de vacatures van nu en die van een maand tot een jaar geleden, dan is het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een assemblagemedewerker € 29.000. Dat is afgerond bruto € 2.500 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 2.100 per maand en ongeveer € 2.800 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor assemblagemedewerkers met veel werkervaring.Opleidingen en cursussen assemblagemedewerker

Assemblagemedewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor assemblagemedewerker.

Vacatures assemblagemedewerker

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als assemblagemedewerker? Bekijk hieronder de vacatures.


Is assemblagemedewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.