Assemblagemedewerker worden
 

Assemblagemedewerker worden

Assemblagemedewerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
93%
gemiddeld jaarsalaris
€ 27.983,-
vacatures
290
 

Wat doet een assemblagemedewerker?

Assembleren is een ander woord voor monteren. Werken als assemblagemedewerker betekent dat je onderdelen tot een halffabricaat of eindproduct assembleert. Denk hierbij aan de volgende werkzaamheden. Assembleren aan de hand van de tekeningen, lijsten en handleidingen. Bewaken van de kwaliteit van het productieproces en signaleren en melden van eventuele afwijkingen in type en aantallen. Registreren van de werkzaamheden en gebruikte onderdelen. Bijhouden van de voorraad, bestellingen op tijd aangeven of uitvoeren. Als assemblagemedewerker is je leidinggevende een productiemanager of kwaliteitsmanager. Veelgevraagde eigenschappen: Accuraat, technisch inzicht, precies, secuur, aanpakker en resultaatgericht. Als assemblagemedewerker werk je bijvoorbeeld bij bedrijven voor technische installaties, armaturen, computerapparatuur, machines, mechatronica en bekabeling. Afhankelijk van de te assembleren onderdelen dien je soms over een technische opleiding of achtergrond te beschikken. Bij sommige vacatures wordt assemblagemedewerker los van elkaar en met twee woorden geschreven. Dus als assemblage medewerker.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken assemblagemedewerker

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van assemblagemedewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is assemblagemedewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep assemblagemedewerker

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een assemblagemedewerker bedraagt 93%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een assemblagemedewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen assemblagemedewerker

Assemblagemedewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor assemblagemedewerker.

Vacatures en salarissen assemblagemedewerker

Het gemiddeld jaarsalaris van een assemblagemedewerker bedraagt € 27.983,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is assemblagemedewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Vrachtwagenchauffeur
 2. Beveiliger
 3. Hovenier
 4. Onderhoudsmonteur
 5. Logistiek medewerker

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.