Vertegenwoordiger worden
 

Vertegenwoordiger worden

Vertegenwoordiger worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
25%
gemiddeld jaarsalaris
€ 33.017,-
vacatures
1298
 

Wat doet een vertegenwoordiger?

Wil jij vertegenwoordiger worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor vertegenwoordigers. Maar wat doet een vertegenwoordiger eigenlijk? Werken als vertegenwoordiger betekent dat naar klanten toe gaat. Soms word je ondersteund door een verkoper binnendienst die je dan helpt met de administratie en de aftersales. Als vertegenwoordiger ga je naar bestaande klanten om de relatie in stand te houden en te kijken of deze behoefte aan andere (nieuwe) diensten van je bedrijf. Je maakt ook afspraken met nieuwe klanten en probeert hen te interesseren in de producten van je bedrijf. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan advertenties, verpakkingen, verzekeringen, leaseovereenkomsten en bestelwagens. Het werk vereist soms degelijke kennis van de verkochte goederen en producten. Een vertegenwoordiger wordt soms ook wel een verkoper buitendienst of handelsvertegenwoordiger genoemd. Een vertegenwoordiger in de reclame- en mediabranche wordt vaak een mediamanager of media adviseur genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Persoonlijkheidskenmerken vertegenwoordiger

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van vertegenwoordiger. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is vertegenwoordiger misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Conventioneel Ondernemend

Toekomst beroep vertegenwoordiger

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een vertegenwoordiger bedraagt 25%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een vertegenwoordiger binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen vertegenwoordiger

Vertegenwoordiger worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor vertegenwoordiger.

Vacatures en salarissen vertegenwoordiger

Het gemiddeld jaarsalaris van een vertegenwoordiger bedraagt € 33.017,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is vertegenwoordiger niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken vertegenwoordiger

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

  • werkzaamheden initiëren en opstarten
  • mensen aansturen en leiden
  • verantwoordelijkheid nemen en dragen
  • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) vertegenwoordiger maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een vertegenwoordiger CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!