Commercieel medewerker worden
 

Commercieel medewerker worden

Commercieel medewerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
54%
gemiddeld jaarsalaris
€ 42.181,-
vacatures
1286
 

Wat doet een commercieel medewerker?

Als commercieel medewerker ben je de verkoper binnendienst van een bedrijf. Dit beroep wordt daarom ook wel eens voluit aangeduid met de benaming commercieel medewerker binnendienst. Een verkoper binnendienst is meer administratief en is soms ook ondersteunend aan de verkopers buitendienst. Een verkoper binnendienst heeft vooral telefonisch en online contact met klanten. Je doel is om zoveel mogelijk klanten te krijgen en te behouden. Vaak help je bestaande klanten met vragen en problemen en probeer je hen te interesseren in nieuwe diensten en producten. Als commercieel medewerker werk je vooral bij bedrijven die een speciale verkoopafdeling hebben. Vaak zijn dit bedrijven die producten leveren aan andere bedrijven. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan advertenties, verpakkingen, verzekeringen, leaseovereenkomsten en bestelwagens. Een commercieel medewerker wordt ook wel eens een medewerker marketing en communicatie genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken commercieel medewerker

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van commercieel medewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is commercieel medewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Toekomst beroep commercieel medewerker

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een commercieel medewerker bedraagt 54%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een commercieel medewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen commercieel medewerker

Commercieel medewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor commercieel medewerker.

Vacatures en salarissen commercieel medewerker

Het gemiddeld jaarsalaris van een commercieel medewerker bedraagt € 42.181,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is commercieel medewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.