Medewerker hypotheken worden
 

Medewerker hypotheken worden

Medewerker hypotheken worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
92%
gemiddeld jaarsalaris
€ 33.510,-
vacatures
38
 

Wat doet een medewerker hypotheken?

Als medewerker hypotheken kun je op verschillende manieren helpen bij het aanvragen en hebben van een hypotheek. Voordat een hypotheek aanvraag daadwerkelijk beoordeeld kan worden dienen er verschillende administratieve handelingen te worden gedaan. Zoals de achtergrond van aanvragers onderzoeken en referenties controleren. Papieren klaarmaken voor de aanvraag, rapporten en documenten doorsturen naar de taxatieafdeling. Aanvraagpapieren controleren op volledigheid en transacties afronden voor leners en verkopers bij de goedkeuring van een lening. Maar als medewerker hypotheken kun je ook bestaande en nieuwe klanten helpen. Bijvoorbeeld door het telefonisch beantwoorden van vragen en  informatie geven over bijvoorbeeld het extra aflossen van een hypotheek of de mogelijkheden bespreken voor het aanvragen van een (nieuwe) hypotheek.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken medewerker hypotheken

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van medewerker hypotheken. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is medewerker hypotheken misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Toekomst beroep medewerker hypotheken

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een medewerker hypotheken bedraagt 92%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een medewerker hypotheken binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen medewerker hypotheken

Medewerker hypotheken worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor medewerker hypotheken.

Vacatures en salarissen medewerker hypotheken

Het gemiddeld jaarsalaris van een medewerker hypotheken bedraagt € 33.510,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is medewerker hypotheken niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.