Adviseur schadeverzekeringen worden
 

Adviseur schadeverzekeringen worden

Adviseur schadeverzekeringen worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
2%
gemiddeld jaarsalaris
€ 36.500,-
vacatures
48
 

Wat doet een adviseur schadeverzekeringen?

Als adviseur schadeverzekeringen help je klanten (zowel particulieren als bedrijven) om zich in te dekken tegen de financiële gevolgen van schade met betrekking tot waardevolle zaken. Denk bijvoorbeeld aan inboedelverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen, studentenverzekeringen, autoverzekeringen en  rechtsbijstandverzekeringen. Je adviseert over schadeverzekeringen en bespreekt maatregelen ter voorkoming van schade. Andere werkzaamheden kunnen bestaan uit het bewaken en uitbreiden van de bestaande schadeportefeuille. Bespreken offertes, het sluiten van verzekeringsproducten en het creëren van een totaalrelatie op het gebied van schadeverzekeringen. Uitvoeren commerciële acties. Dossiers vastlegging conform voorgeschreven protocol. Up-to-date houden van prospect en klantgegevens en completeren en opschonen van dossiers. Als adviseur schadeverzekeringen ben je meestal werkzaam bij een verzekeraar of financieel intermediair. Je kunt zowel op de binnendienst als buitendienst werken. De meeste adviseurs werken op de binnendienst en hebben via e-mail en de telefoon contact met klanten.

Naar opleidingen en vacatures

Persoonlijkheidskenmerken adviseur schadeverzekeringen

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van adviseur schadeverzekeringen. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is adviseur schadeverzekeringen misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Ondernemend Conventioneel

Toekomst beroep adviseur schadeverzekeringen

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een adviseur schadeverzekeringen bedraagt 2%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een adviseur schadeverzekeringen binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen adviseur schadeverzekeringen

Adviseur schadeverzekeringen worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor adviseur schadeverzekeringen.

Vacatures en salarissen adviseur schadeverzekeringen

Het gemiddeld jaarsalaris van een adviseur schadeverzekeringen bedraagt € 36.500,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is adviseur schadeverzekeringen niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken adviseur schadeverzekeringen

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

  • werkzaamheden initiëren en opstarten
  • mensen aansturen en leiden
  • verantwoordelijkheid nemen en dragen
  • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest