Aftersales manager worden
 

Aftersales manager worden

Aftersales manager worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
2%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
5
 

Wat doet een aftersales manager?

Als aftersales manager zorg je er voor dat klant ook na hun aankoop tevreden blijven. Zodat zij langer gebruik blijven maken van de diensten van het bedrijf en ook weer een nieuwe aankoop doen. Het beroep aftersales manager komt veel voor in de mobiliteitsbranche of automotivebranche.  Dat zijn bedrijven die actief zijn met verkoop, verhuur, onderhoud en reparatie van auto’s, caravans, aanhangwagens, scooters, fietsen, bromfietsen en motorfietsen. Als aftersales manager geef je leiding aan de aftersales-afdeling. De aftersales-afdeling in de bestaat bij een autobedrijf bijvoorbeeld uit een receptie, de werkplaats, het magazijn en de financiële administratie. Als aftersales manager ben je commercieel en kwaliteitsgericht ingesteld. Daarnaast weet je medewerkers te overtuigen en te motiveren om het beste resultaat te behalen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van aftersales manager bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van aftersales manager. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is aftersales manager misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van aftersales manager verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een aftersales manager bedraagt 2%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een aftersales manager binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een aftersales manager?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een aftersales manager met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend aftersales manager. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen aftersales manager

Aftersales manager worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor aftersales manager.


Is aftersales manager niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.