Hovenier worden
 

Hovenier worden

Hovenier worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
95%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een hovenier?

Als hovenier bestaan je werkzaamheden uit het aanleggen, verzorgen of onderhouden van terreinen met behulp van machines, hand- of elektrisch gereedschap. De werkzaamheden kunnen heel divers zijn. De ene dag ben je bezig met aanleggen van vijvers, zwembaden, terrassen, schuttingen en tuinhuisjes. De andere dag verricht je vooral onderhoudswerkzaamheden als snoeien, grasmaaien, onkruid wieden, bemesten, verplanten van bomen en planten en knippen van hagen. Andere veelvoorkomende werkzaamheden van een hovenier zijn het leggen van graszoden, irrigeren, versnipperen van hout, harken, het steken van kanten, het installeren van sprinklers, schoonmaken van waterpartijen, wegen en terreinen en het plaatsen van plantbescherming en plantsteunen. Het werk van een hovenier is dus zeer divers te noemen. Het beroep van hovenier past goed bij mensen die graag buiten zijn, niet kunnen stilzitten en van aanpakken houden. Daarnaast werk je graag met apparatuur als grasmaaiers en bladblazers en voertuigen als een tractor of een kleine graafmachine. Waar werkt een hovenier? Veel hoveniers werken voor een hoveniersbedrijf. Maar je kunt ook werken voor een bedrijf, organisatie of particulier met eigen grond dat het hele jaar onderhouden moet worden. Denk bijvoorbeeld aan vakantieparken, gemeenten of golfbanen. Bij een golfbaan wordt een hovenier een greenkeeper genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Persoonlijkheidskenmerken hovenier

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van hovenier. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is hovenier misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Realistisch Conventioneel

Toekomst beroep hovenier

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een hovenier bedraagt 95%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een hovenier binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen hovenier

Hovenier worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor hovenier.

Vacatures en salarissen hovenier

Het gemiddeld jaarsalaris van een hovenier bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.

Vacatures konden niet opgehaald worden, probeer het later nog eens of ga nu naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is hovenier niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken hovenier

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

  • fysiek werk
  • werk waarbij je vuil kan worden
  • machines of apparatuur bedienen
  • in de natuur en/of met dieren werken
  • buiten zijn
  • voertuigen besturen

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest