Apothekersassistent worden
 

Apothekersassistent worden

Apothekersassistent worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
72%
gemiddeld jaarsalaris
€ 42.892,-
vacatures
14
 

Wat doet een apothekersassistent?

Wil jij apothekersassistent worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor apothekersassistenten. Maar wat doet een apothekersassistent eigenlijk? Werken als apothekersassistent betekent dat je mensen helpt door ze geneesmiddelen mee te geven of te verkopen en door ze voorlichting te geven over het correct gebruik daarvan. Daarnaast bestaan je werkzaamheden uit medicijnen die worden geleverd aan de apotheek te noteren, binnenkomende koopwaar op te slaan en de apotheker op de hoogte stellen als de voorraad opraakt. Waar werkt een apothekersassistent? Meestal je werk je bij een apotheek maar je kunt ook in het ziekenhuis of ander zorginstelling met een eigen apotheek werken.  

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van apothekersassistent bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van apothekersassistent. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is apothekersassistent misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van apothekersassistent verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een apothekersassistent bedraagt 72%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een apothekersassistent binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een apothekersassistent?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 42.892,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een apothekersassistent met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend apothekersassistent. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen apothekersassistent

Apothekersassistent worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor apothekersassistent.

Vacatures apothekersassistent

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als apothekersassistent? Bekijk hieronder de vacatures.


Is apothekersassistent niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.