Apothekersassistent worden
 

Apothekersassistent worden

Apothekersassistent worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
72%
gemiddeld jaarsalaris
€ 31.825,-
vacatures
70
 

Wat doet een apothekersassistent?

Wil jij apothekersassistent worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor apothekersassistenten. Maar wat doet een apothekersassistent eigenlijk? Werken als apothekersassistent betekent dat je mensen helpt door ze geneesmiddelen mee te geven of te verkopen en door ze voorlichting te geven over het correct gebruik daarvan. Daarnaast bestaan je werkzaamheden uit medicijnen die worden geleverd aan de apotheek te noteren, binnenkomende koopwaar op te slaan en de apotheker op de hoogte stellen als de voorraad opraakt. Waar werkt een apothekersassistent? Meestal je werk je bij een apotheek maar je kunt ook in het ziekenhuis of ander zorginstelling met een eigen apotheek werken.  

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van apothekersassistent bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van apothekersassistent. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is apothekersassistent misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Toekomst beroep apothekersassistent

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een apothekersassistent bedraagt 72%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een apothekersassistent binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen apothekersassistent

Apothekersassistent worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor apothekersassistent.


Is apothekersassistent niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.