Assistent loodgieter worden
 

Assistent loodgieter worden

Assistent loodgieter worden
opleidingsniveau
vmbo
kans op robotisering
57%
gemiddeld jaarsalaris
€ 34.560,-
vacatures
18
 

Wat doet een assistent loodgieter?

Loodgieters assisteren bij het uitvoeren van taken waarvoor minder vaardigheid vereist is. Taken bestaan onder andere uit het gebruiken, bevoorraden of vasthouden van materiaal en gereedschap en het schoonmaken van het werkgebied en de apparatuur. Als assistent van buizenleggers en pijpfitters zullen de werkzaamheden grotendeels hetzelfde zijn.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van assistent loodgieter bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van assistent loodgieter. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is assistent loodgieter misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van assistent loodgieter verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een assistent loodgieter bedraagt 57%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een assistent loodgieter binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een assistent loodgieter?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 34.560,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een assistent loodgieter met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend assistent loodgieter. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen assistent loodgieter

Assistent loodgieter worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor assistent loodgieter.

Vacatures assistent loodgieter

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als assistent loodgieter? Bekijk hieronder de vacatures.


Is assistent loodgieter niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.