Assistent schilder worden
 

Assistent schilder worden

Assistent schilder worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
94%
gemiddeld jaarsalaris
€ 24.092,-
vacatures
20
 

Wat doet een assistent schilder?

Als assistent schilder help je schilders of een schildersbedrijf met schilderwerkzaamheden. Vaak doe je dat om later volwaardig schilder te worden en een diploma als erkend schilder te halen. Vaak werk je dan een paar dagen per week en ga je een of twee dagen per week naar school (vakopleiding). Maar je kunt ook als bijbaan assistent schilder zijn of genoegen nemen met eenvoudigere schilderwerkzaamheden onder begeleiding van een schilder. Net als een schilder bestaan je werkzaamheden als assistent veelal uit de volgende activiteiten. Afplakken van oppervlakten en (op)schuren, aanbrengen van grondverf, sausen, aflakken, spuiten, behangen, vernissen en het verrichten van houtrotreparaties en kleine glaszet werkzaamheden. Soms moet je ook stucwerkzaamheden (pleisterwerk en spachtelputz) verrichten. Daarnaast kun je taken bestaan uit het bevoorraden van materiaal en gereedschap en het schoonmaken van het werkgebied en de apparatuur.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken assistent schilder

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van assistent schilder. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is assistent schilder misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep assistent schilder

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een assistent schilder bedraagt 94%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een assistent schilder binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen assistent schilder

Assistent schilder worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor assistent schilder.

Vacatures en salarissen assistent schilder

Het gemiddeld jaarsalaris van een assistent schilder bedraagt € 24.092,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is assistent schilder niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Vrachtwagenchauffeur
 2. Beveiliger
 3. Hovenier
 4. Onderhoudsmonteur
 5. Logistiek medewerker

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.