Autoschadehersteller worden
 

Autoschadehersteller worden

Autoschadehersteller worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
91%
gemiddeld jaarsalaris
€ 29.800,-
vacatures
22
 

Wat doet een autoschadehersteller?

Als autoschadehersteller of autoschademonteur repareer je verschillende delen van de carrosserieconstructie van een auto of voertuig. Bijvoorbeeld een motorkap waarvan de lak beschadigd is. Of je monteert een nieuwe koplamp of voorbumper, herstelt een deuk in een autoportier, vervangt een autoruit of restaureert oldtimers. Wanneer de schade aan een deel te groot is, wordt vaak besloten het complete onderdeel te vervangen. De grootte van de schade bepaalt welk hulpmiddel je nodig hebt. Als je klaar bent met je herstelwerk moet het voertuig soms nog naar de autospuiter en controleer je of de auto hiervoor klaar is. Je werkt veel met apparatuur en omdat je vaak verschillende hulpmiddelen en gereedschappen nodig hebt, is het belangrijk dat je je werkplek overzichtelijk kunt houden. Als autoschadehersteller werk je meestal bij een autoschadeherstelbedrijf.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken autoschadehersteller

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van autoschadehersteller. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is autoschadehersteller misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep autoschadehersteller

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een autoschadehersteller bedraagt 91%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een autoschadehersteller binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen autoschadehersteller

Autoschadehersteller worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor autoschadehersteller.

Vacatures en salarissen autoschadehersteller

Het gemiddeld jaarsalaris van een autoschadehersteller bedraagt € 29.800,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is autoschadehersteller niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Vrachtwagenchauffeur
 2. Beveiliger
 3. Hovenier
 4. Onderhoudsmonteur
 5. Logistiek medewerker

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.