Remedial teacher worden
 

Remedial teacher worden

Remedial teacher worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
19%
gemiddeld jaarsalaris
€ 54.984,-
vacatures
7
 

Wat doet een remedial teacher?

Als remedial teacher of docent remedial teaching geef je extra, ondersteunende lessen aan jongeren en volwassen. Remedial teacher is een Engelse benaming en betekent letterlijk ‘een leraar die verbetert’. Denk bij remedial teaching bijvoorbeeld aan het helpen van mensen met dyslexie (leesblindheid), dyscalculie, hoogbegaafdheid maar ook aan huiswerkbegeleiding of lesgeven aan mensen met faalangst (voor bijvoorbeeld examens). Sommige remedial teachers werken voor een school tijdens schooltijd maar er zijn ook remedial teachers die buiten een onderwijsinstellingen om werken en door leerlingen of hun ouders betaald worden. Remedial teacher worden? Afhankelijk van het soort onderwijsinstelling waaraan je lesgeeft, is doorgaans een opleidingsniveau van hbo of hoger vereist. Het liefst op het terrein waarover je les gaat geven. Bij de meeste onderwijsinstellingen moet je daarnaast ook een bevoegdheid tot het geven van onderwijs of een erkend certificaat remedial teaching hebben. Een onderwijsbevoegdheid kun je halen door een lerarenopleiding af te ronden aan een hogeschool of universiteit.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van remedial teacher bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van remedial teacher. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is remedial teacher misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van remedial teacher verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een remedial teacher bedraagt 19%. Dat betekent dat de kans onder gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een remedial teacher binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een remedial teacher?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 54.984,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een remedial teacher met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend remedial teacher. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen remedial teacher

Remedial teacher worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor remedial teacher.

Vacatures remedial teacher

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als remedial teacher? Bekijk hieronder de vacatures.


Is remedial teacher niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Docent
 2. Trainer
 3. Pedagogisch medewerker
 4. Remedial teacher
 5. Vertaler

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.