Behanger worden
 

Behanger worden

Behanger worden
opleidingsniveau
vmbo
kans op robotisering
87%
gemiddeld jaarsalaris
€ 31.200,-
vacatures
3
 

Wat doet een behanger?

Wil jij behanger worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor behangers. Maar wat doet een behanger eigenlijk? Werken als behanger betekent dat je binnenmuren of plafonds van kamers en andere ruimtes behangt met decoratief behang of ander materiaal. Maar denk ook aan het plakken van advertenties op oppervlakten zoals muren en reclameborden. Als behanger moet je vaak materiaal verwijderen of oppervlakten klaarmaken om te behangen. Een behanger wordt vaak ook een stoffeerder genoemd. Daarnaast zij er veel schilders die ook de werkzaamheden van een behanger uitvoeren. Waar werkt een behanger? Je kunt als behanger voor jezelf werken en je laten inhuren. Als je toch liever voor een baas werkt kun je terecht bij een schildersbedrijf, woonwinkel, bouwonderneming of aannemer.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van behanger bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van behanger. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is behanger misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van behanger verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een behanger bedraagt 87%. Dat betekent dat de kans bovengemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een behanger binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een behanger?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 31.200,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een behanger met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend behanger. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen behanger

Behanger worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor behanger.

Vacatures behanger

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als behanger? Bekijk hieronder de vacatures.


Is behanger niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.