Beleidsmedewerker ruimtelijke ordening worden
 

Beleidsmedewerker ruimtelijke ordening worden

Beleidsmedewerker ruimtelijke ordening worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
65%
gemiddeld jaarsalaris
€ 63.587,-
vacatures
23
 

Wat doet een beleidsmedewerker ruimtelijke ordening?

Als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening (RO) hou je je bezig met beleid voor de fysieke leefomgeving. Deze leefomgeving of leefruimte kent veel gebruikers en eigenaren. Voor het inrichten en benutten van een leefruimte moet er rekening worden gehouden met wetgeving, individuele en gemeenschappelijke belangen. Als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening ben jij diegene die hier alles vanaf weet. Met jouw kennis adviseer je de politiek, burgers en organisaties. Je advies kan mondeling zijn maar vaak word je ook gevraagd om beleidsstuk of adviesnota op te stellen. Jij bent als adviseur ruimtelijke ordening volledig op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving en je bent nieuwsgierig naar wijzigingen en vernieuwingen op gebied van de ruimtelijke ordening. Een beleidsmedewerker ruimtelijke ordening wordt ook wel een eens een adviseur RO genoemd. Waar werkt een beleidsmedewerker ruimtelijke ordening? Vaak werk je in dienst van een gemeente of ander overheidsorgaan of werk je als extern adviseur voor de overheid.

Hoe word ik een beleidsmedewerker ruimtelijke ordening?

Voor het beroep van beleidsmedewerker ruimtelijke ordening wordt in vacatures vaak gevraagd om iemand met een opleiding op hbo- of wo-niveau op het gebied van bijvoorbeeld planologie, rechten of bestuurskunde.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van beleidsmedewerker ruimtelijke ordening bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van beleidsmedewerker ruimtelijke ordening. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is beleidsmedewerker ruimtelijke ordening misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van beleidsmedewerker ruimtelijke ordening verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een beleidsmedewerker ruimtelijke ordening bedraagt 65%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een beleidsmedewerker ruimtelijke ordening binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een beleidsmedewerker ruimtelijke ordening?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 63.587,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een beleidsmedewerker ruimtelijke ordening met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend beleidsmedewerker ruimtelijke ordening. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen beleidsmedewerker ruimtelijke ordening

Beleidsmedewerker ruimtelijke ordening worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor beleidsmedewerker ruimtelijke ordening.

Vacatures beleidsmedewerker ruimtelijke ordening

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening? Bekijk hieronder de vacatures.


Is beleidsmedewerker ruimtelijke ordening niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Software engineer
 2. KYC analist
 3. Programmeur
 4. Jurist
 5. Hacker

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.