Bewindvoerder worden
 

Bewindvoerder worden

Bewindvoerder worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
€ 37.831,-
vacatures
17
 

Wat doet een bewindvoerder?

Een bewindvoerder, vaak een curator genoemd, is iemand die door de rechter is aangewezen om het beheer te voeren over de bezittingen van een natuurlijk persoon of van een rechtspersoon (bijvoorbeeld een bedrijf). Dit gebeurd vaak bij een faillissement. De curator moet er dan voor zorgen dat de schuldeisers zo veel mogelijk geld krijgen. Een bewindvoerder gaat dan na of er nog spullen, vastgoed of andere zaken van waarde zijn die nog verkocht kunnen worden zodat de schuldeisers nog geld krijgen nadat het bedrijf dat hun nog geld schuldig was, failliet is gegaan. Als bewindvoerder kun je ook namens de rechter aangesteld worden om over het vermogen van een meerderjarige te waken. Omdat deze bijvoorbeeld als gevolg van fysieke of psychische problemen (tijdelijk) niet in staat is om dit zelf te doen. Bewindvoerder of curator worden? Curatoren die aangesteld worden om op te treden bij faillissementen, zijn over het algemeen advocaat. Een bewindvoerder die waakt over iemands vermogen hoeft niet perse een advocaat te zijn. De rechter bepaalt altijd of iemand bewindvoerder mag zijn.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van bewindvoerder bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van bewindvoerder. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is bewindvoerder misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van bewindvoerder verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een bewindvoerder bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een bewindvoerder binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een bewindvoerder?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 37.831,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een bewindvoerder met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend bewindvoerder. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen bewindvoerder

Bewindvoerder worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor bewindvoerder.

Vacatures bewindvoerder

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als bewindvoerder? Bekijk hieronder de vacatures.


Is bewindvoerder niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.