Bijrijder worden
 

Bijrijder worden

Bijrijder worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
50%
gemiddeld jaarsalaris
€ 26.440,-
vacatures
300
 

Wat doet een bijrijder?

Als bijrijder bestaan je werkzaamheden uit het helpen van de chauffeur bij het laden en lossen van goederen. Een chauffeur heeft een bijrijder nodig als de goederen die afgeleverd moeten worden te zwaar en/of groot zijn om alleen af te leveren. Denk ook aan het afleveren of ophalen van meubels of wasmachines of andere grotere apparaten. Bij verhuisbedrijven wordt ook vaak om bijrijders gevraagd. Vroeger werden vrachtwagens op internationale transporten nog wel eens bemand door twee chauffeurs zodat ze elkaar konden afwisselen en was je zowel bijrijder als chauffeur. Tegenwoordig komt dit bijna niet meer voor omdat het te kostbaar is geworden om twee chauffeurs per vrachtwagen op internationale transporten te laten rijden.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van bijrijder bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van bijrijder. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is bijrijder misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van bijrijder verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een bijrijder bedraagt 50%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een bijrijder binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een bijrijder?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 26.440,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een bijrijder met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend bijrijder. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Wat is het aangeboden salaris van een bijrijder over een langere periode? Als je kijkt naar de vacatures van nu en die van een maand tot een jaar geleden, dan is het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een bijrijder € 25.000. Dat is afgerond bruto € 2.100 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 1.800 per maand en ongeveer € 2.400 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen. Hogere salarissen worden geboden voor bijrijders met werkervaring of door werkgevers die bereid zijn meer te betalen voor hetzelfde werk.Opleidingen en cursussen bijrijder

Bijrijder worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor bijrijder.

Vacatures bijrijder

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als bijrijder? Bekijk hieronder de vacatures.


Is bijrijder niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.