Boomverzorger worden
 

Boomverzorger worden

Boomverzorger worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
77%
gemiddeld jaarsalaris
€ 28.854,-
vacatures
1014
 

Wat doet een boomverzorger?

Als boomverzorger ben je dagelijks bezig met de aanplant, gezondheid, veiligheid en het verwijderen van bomen. Hiervoor moet je boomkenmerken opnemen, analyseren en registreren. Je verzorgt het onderhoud van bomen. Ook plant je nieuwe bomen en verwijder je bomen omdat deze op ongewenste plekken staan of plaats moeten maken voor andere vegetatie. Dit doe je andere door middel van graafwerkzaamheden, snoeiwerkzaamheden, het versnipperen van takken, het verwijderen van wortels, boomstammen en stronken. Vaak maak je hierbij gebruik van graafmachines, kettingzagen en hoogwerkers. Ook het bestrijden van ziekten en plagen behoort tot de werkzaamheden van een boomverzorger. Daarnaast kan het voorkomen dat je na een storm of slecht weer wordt ingeschakeld om omgevallen bomen en gevaarlijk loshangende takken te verwijderen. Als boomverzorger kan je in dienst zijn van een hoveniersbedrijf, boomkweker of een gemeente. Maar je kan als zelfstandig boomverzorger ook laten inhuren. Als boomverzorger moet je niet bang zijn voor hoogtes en van afwisseling houden. Vaak maak je gebruik van wagens met aanhangers en heb je een rijbewijs nodig om deze te kunne besturen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van boomverzorger bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van boomverzorger. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is boomverzorger misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van boomverzorger verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een boomverzorger bedraagt 77%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een boomverzorger binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een boomverzorger?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 28.854,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een boomverzorger met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend boomverzorger. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Wat is het aangeboden salaris van een boomverzorger over een langere periode? Als je kijkt naar de vacatures van nu en die van een maand tot een jaar geleden, dan is het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een boomverzorger € 28.000. Dat is afgerond bruto € 2.400 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 2.000 per maand en ongeveer € 2.700 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen. Hogere salarissen worden geboden voor boomverzorgers met werkervaring.Opleidingen en cursussen boomverzorger

Boomverzorger worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor boomverzorger.

Vacatures boomverzorger

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als boomverzorger? Bekijk hieronder de vacatures.


Is boomverzorger niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.