Bouwkundig manager worden
 

Bouwkundig manager worden

Bouwkundig manager worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
2%
gemiddeld jaarsalaris
€ 58.500,-
vacatures
60
 

Wat doet een bouwkundig manager?

Als bouwkundig manager of projectmanager bouw ben je doorgaans verantwoordelijk voor de aansturing van omvangrijke, multidisciplinaire en complexe bouwprojecten. Je werkzaamheden bestaan uit het plannen, aansturen of coördineren van werkzaamheden van architecten en ingenieurs. Je bent daarbij verantwoordelijk voor alle aspecten van het project. Waaronder financiën, techniek, organisatie, contractmanagement, verificatie en validatie, risicobeheersing, projectbewaking, kwaliteit en planning. Je dient hiervoor ondernemend te zijn en goed te kunnen samenwerken met verschillende partijen. Van aannemers, opdrachtgevers, architecten tot uitvoerders. Aan de andere kant heb je veel verstand van zaken als civiele techniek en/of bouwkunde.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van bouwkundig manager bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van bouwkundig manager. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is bouwkundig manager misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van bouwkundig manager verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een bouwkundig manager bedraagt 2%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een bouwkundig manager binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een bouwkundig manager?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 58.500,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een bouwkundig manager met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend bouwkundig manager. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Als je kijkt naar een langere periode, dan bedraagt het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een bouwkundig manager € 55.000. Dat is bruto € 4.600 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 5.300 per maand en ongeveer € 3.900 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor bouwkundig managers met meer werkervaring.Opleidingen en cursussen bouwkundig manager

Bouwkundig manager worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor bouwkundig manager.

Vacatures bouwkundig manager

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als bouwkundig manager? Bekijk hieronder de vacatures.


Is bouwkundig manager niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken realistisch & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Bouwkundig manager
 2. Sales engineer
 3. Procesoperator
 4. Uitvoerder
 5. Kok

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.