Kok worden
 

Kok worden

Kok worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
96%
gemiddeld jaarsalaris
€ 25.832,-
vacatures
3182
 

Wat doet een kok?

Een kok in een restaurant heeft als taak om gerechten zoals soep, vlees, groente of desserts voor te bereiden, te kruiden en klaar te maken. Je helpt eventueel mee met de ontwikkeling van de menukaart. Je maakt de keuken schoon en je controleert de ingrediënten die gebracht worden. Er zijn verschillende soorten koks. Qua niveau en type bedrijf. Als kok eetcafé kun je werken in een kleine keuken met een beperkt aanbod. Je kunt als kok catering werken bij een cateraar waar je dan grote hoeveelheden eten klaarmaakt. Maar als kok kun je uiteraard ook werken bij een restaurant of andere eetgelegenheid. Je wordt een zelfstandig werkend kok genoemd als je in staat bent om, zoals het woord zelfstandig al aangeeft, zonder begeleiding maaltijden te bereiden. Een chef-kok of sous-chef vind je in de betere en/of professionelere keukens en zijn daar de manager van de keukenploeg en bepalen tevens de menukaart.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken kok

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van kok. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is kok misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Realistisch Ondernemend

Toekomst beroep kok

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een kok bedraagt 96%. Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de taken en werkzaamheden van een kok binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.


Is kok niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken kok

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

  • fysiek werk
  • werk waarbij je vuil kan worden
  • machines of apparatuur bedienen
  • in de natuur en/of met dieren werken
  • buiten zijn
  • voertuigen besturen

Ondernemend

  • werkzaamheden initiëren en opstarten
  • mensen aansturen en leiden
  • verantwoordelijkheid nemen en dragen
  • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) kok maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een kok CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!