Business developer worden
 

Business developer worden

Business developer worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
€ 46.714,-
vacatures
79
 

Wat doet een business developer?

Een business developer zorgt heel eenvoudig gezegd voor nieuwe business. Meestal houdt dat in dat je verantwoordelijk bent voor het realiseren van meer omzet en winst. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt nieuwe business creëren bij bestaande klanten maar je kunt uiteraard nieuwe business genereren door het aanboren van nieuwe klanten en markten. De functie van business developer is vrij breed en bij het ene bedrijf stuur je een team van salesmanagers en accountmanagers aan terwijl je bij het andere bedrijf meer specialistisch en uitvoerend bezig bent. De volgende werkzaamheden zullen bij vacatures vaak genoemd worden. In kaart te brengen waar er mogelijkheden liggen om te groeien. Denken vanuit de behoefte van de klant. Beheren en uitbouwen van netwerk uit. Bezoeken (potentiële) opdrachtgevers, klanten en stakeholders. Generen van omzet via cross-selling. Klanten benaderen door middel van koude acquisitie (cold calling). De functie van business developer is er een die verschillende disciplines bij elkaar brengt: sales, marketing, product development, IT, innovatie en strategie. Je moet hiervoor goed met mensen kunnen omgaan en daarnaast de belangen en verwachtingen van verschillende partijen goed kunnen afwegen en managen. Dit betekent dat je als business developer ondernemend bent ingesteld. Daarnaast is een business developer ook iemand die goed georganiseerd is. Het is een functie waarbij je planmatig en gestructureerd te werk gaat.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken business developer

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van business developer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is business developer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep business developer

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een business developer bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een business developer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen business developer

Business developer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor business developer.

Vacatures en salarissen business developer

Het gemiddeld jaarsalaris van een business developer bedraagt € 46.714,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is business developer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.