Crisis- en calamiteitenmanager worden
 

Crisis- en calamiteitenmanager worden

Crisis- en calamiteitenmanager worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
0%
persoonlijkheidskenmerken
2
cursussen
5
 

Wat doet een crisis- en calamiteitenmanager?

Een calamiteitenmanager zorgt er voor dat bij een crisis of calamiteit er kordaat en handelend wordt opgetreden. De werkzaamheden van een crisis- en calamiteitenmanager bestaan uit het plannen en aansturen van hulpdiensten bij een ramp of activiteiten in het kader van crisismanagement, bieden van trainingen om voorbereid te zijn op rampen, opstellen van noodplannen en -procedures voor natuurrampen (orkanen, overstromingen, aardbevingen), oorlogssituaties, industriële ongelukken (rond kerncentrales en in geval van gevaarlijke stoffen zoals vervuiling van drinkwater) of gijzelingen. Als calamiteitenmanager kun je uiteraard in dienst zijn van de overheid. Maar je kunt ook bij adviesbureaus werken en als adviseur gevraagd worden om op te treden als zich ergens een calamiteit voordoet of om te adviseren over beleid bij rampen. Je heet dan bijvoorbeeld een adviseur omgevingsveiligheid.

Persoonlijkheidskenmerken crisis- en calamiteitenmanager

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van crisis- en calamiteitenmanager. Bezit jij dezelfde persoonljkheid? Dan is crisis- en calamiteitenmanager misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Sociaal Ondernemend

Opleidingen en cursussen crisis- en calamiteitenmanager

Crisis- en calamiteitenmanager worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor crisis- en calamiteitenmanager.

Vacatures crisis- en calamiteitenmanager

Wil je weten wat een crisis- en calamiteitenmanager verdient & wat de arbeidsvoorwaarden zijn? Bekijk de vacatures en salarissen.

Geen vacatures gevonden.

Is crisis- en calamiteitenmanager niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1000 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken crisis- en calamiteitenmanager

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk

Ondernemend

  • werkzaamheden initiëren en opstarten
  • mensen aansturen en leiden
  • verantwoordelijkheid nemen en dragen
  • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest