Crisis- en calamiteitenmanager worden
 

Crisis- en calamiteitenmanager worden

Crisis- en calamiteitenmanager worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
0%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een crisis- en calamiteitenmanager?

Een calamiteitenmanager zorgt er voor dat bij een crisis of calamiteit er kordaat en handelend wordt opgetreden. De werkzaamheden van een crisis- en calamiteitenmanager bestaan uit het plannen en aansturen van hulpdiensten bij een ramp of activiteiten in het kader van crisismanagement, bieden van trainingen om voorbereid te zijn op rampen, opstellen van noodplannen en -procedures voor natuurrampen (orkanen, overstromingen, aardbevingen), oorlogssituaties, industriële ongelukken (rond kerncentrales en in geval van gevaarlijke stoffen zoals vervuiling van drinkwater) of gijzelingen. Als calamiteitenmanager kun je uiteraard in dienst zijn van de overheid. Maar je kunt ook bij adviesbureaus werken en als adviseur gevraagd worden om op te treden als zich ergens een calamiteit voordoet of om te adviseren over beleid bij rampen. Je heet dan bijvoorbeeld een adviseur omgevingsveiligheid.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van crisis- en calamiteitenmanager bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van crisis- en calamiteitenmanager. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is crisis- en calamiteitenmanager misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van crisis- en calamiteitenmanager verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een crisis- en calamiteitenmanager bedraagt 0%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een crisis- en calamiteitenmanager binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een crisis- en calamiteitenmanager?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een crisis- en calamiteitenmanager met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend crisis- en calamiteitenmanager. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen crisis- en calamiteitenmanager

Crisis- en calamiteitenmanager worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor crisis- en calamiteitenmanager.

Vacatures crisis- en calamiteitenmanager

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als crisis- en calamiteitenmanager? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is crisis- en calamiteitenmanager niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken sociaal & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Mediator
 2. Orthopedagoog
 3. Accountmanager
 4. Horecamedewerker
 5. Klantenservicemedewerker

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.