Klantenservicemedewerker worden
 

Klantenservicemedewerker worden

Klantenservicemedewerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
55%
gemiddeld jaarsalaris
€ 52.695,-
vacatures
132
 

Wat doet een klantenservicemedewerker?

Een klantenservicemedewerker of medewerker klantenservice geeft klanten informatie als antwoord op vragen over producten en diensten en behandelt klachten en probeert deze op te lossen. Als klantenservicemedewerker ben je meestal verantwoordelijk voor een selectie van binnenkomende e-mails en telefoontjes van nieuwe en bestaande klanten. Het werk van een klantenservicemedewerker lijkt erg op dat van een callcenter medewerker. Bij een callcenter medewerker kan het echter ook gaan om verkoop en acquisitie van diensten en producten terwijl een klantenservicemedewerker vooral als taak heeft om klanten te helpen. Waar werkt een klantenservicemedewerker? Het aantal organisaties en bedrijven dat een aparte klantenservice afdeling heeft, is zeer divers en vrij groot. Over het algemeen zijn het wel grotere organisaties. Denk bijvoorbeeld aan telecombedrijven, zorgverleners, verzekeraars, overheden of grote webshops. Bij sommige bedrijven bestaat de mogelijkheid om klantenservice werkzaamheden thuis te verrichten. Een klantenservicemedewerker wordt ook wel een customer servicemedewerker genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken klantenservicemedewerker

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van klantenservicemedewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is klantenservicemedewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep klantenservicemedewerker

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een klantenservicemedewerker bedraagt 55%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een klantenservicemedewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen klantenservicemedewerker

Klantenservicemedewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor klantenservicemedewerker.

Vacatures en salarissen klantenservicemedewerker

Het gemiddeld jaarsalaris van een klantenservicemedewerker bedraagt € 52.695,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is klantenservicemedewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken sociaal & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Mediator
 2. Orthopedagoog
 3. Accountmanager
 4. Horecamedewerker
 5. Klantenservicemedewerker

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.