CV monteur worden
 

CV monteur worden

CV monteur worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
65%
gemiddeld jaarsalaris
€ 35.176,-
vacatures
204
 

Wat doet een cv monteur?

Een cv monteur is eigenlijk een andere naam voor een verwarmingsmonteur. Cv staat voor centraleverwarming. Een cv monteur is dus iemand die er voor zorgt dat de centrale verwarming het doet. Vaak ga je als cv monteur  zelfstandig op pad. Als cv monteur ben je verantwoordelijk voor alle werkzaamheden die te maken hebben met verwarmingsinstallaties bij zowel bedrijven als woningen. Je voornaamste werkzaamheden zijn het onderhouden, plaatsen en vervangen van cv ketels of andere centraleverwarmingsinstallaties die er voor zorgen dat een gebouw verwarmt wordt. Daarnaast verricht je ook werkzaamheden aan radiatoren en/of leidingwerk dat in verbinding staat met de cv ketel. 

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van cv monteur bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van cv monteur. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is cv monteur misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van cv monteur verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een cv monteur bedraagt 65%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een cv monteur binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een cv monteur?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 35.176,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een cv monteur met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend cv monteur. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Kijk je naar het salaris wat over een langere periode is aangeboden, dan bedraagt dat voor een CV monteur gemiddeld € 35.000 per jaar. Dat is bruto € 2.900 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 2.500 per maand en ongeveer € 3.300 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor CV monteurs met veel werkervaring.Opleidingen en cursussen cv monteur

CV monteur worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor cv monteur.

Vacatures cv monteur

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als cv monteur? Bekijk hieronder de vacatures.


Is cv monteur niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.