Big data engineer worden
 

Big data engineer worden

Big data engineer worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
3%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een big data engineer?

Een big data engineer of databasebeheerder is in staat om technieken te (laten) ontwikkelen en/of aan te sturen om de enorme hoeveelheid data die als gevolg van informatisering en robotisering ontstaan op een zinvolle en betekenisvolle wijze te ontsluiten. Denk daarbij aan werkzaamheden als het beheren, testen en implementeren van computer-databases, toepassen van kennis op het gebied van databasebeheer. Coördineren van aanpassingen aan computerdatabases. Houdt zich ook bezig met het plannen, coördineren en implementeren van beveiligingsmaatregelen om computer-databases te beschermen. Een big data engineer wordt soms ook een systeemspecialist of systeemanalist big data genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van big data engineer bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van big data engineer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is big data engineer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van big data engineer verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een big data engineer bedraagt 3%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een big data engineer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een big data engineer?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een big data engineer met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend big data engineer. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen big data engineer

Big data engineer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor big data engineer.

Vacatures big data engineer

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als big data engineer? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is big data engineer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Software engineer
 2. KYC analist
 3. Programmeur
 4. Jurist
 5. Hacker

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.