Data entry medewerker worden
 

Data entry medewerker worden

Data entry medewerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
99%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een data entry medewerker?

Een data entry medewerker, datatypiste, gegevensinvoerder of datacorrector voert gecodeerde, statistische, financiële en andere data in. Meestal met behulp van een computer, door middel van een toetsenbord en soms met hulpmiddelen als een optische scanner. Als data entry medewerker ben je vaak ook verantwoordelijk voor het controleren van data. Afhankelijk van de aard van de projecten kan het invoeren van data bij een opdrachtgever of als thuiswerk worden verricht. Aan welke eisen moet een data entry medewerker voldoen? Blind kunnen typen is erg handig voor het invoeren van data. Daarnaast dien je vaardig te zijn met programma’s als Word en Excel en/of heb je ervaring met het werken met content management systemen (CMS). Uiteraard dien je accuraat te zijn en tegelijkertijd snel te kunnen werken.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van data entry medewerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van data entry medewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is data entry medewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van data entry medewerker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een data entry medewerker bedraagt 99%. Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de taken en werkzaamheden van een data entry medewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een data entry medewerker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een data entry medewerker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend data entry medewerker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen data entry medewerker

Data entry medewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor data entry medewerker.

Vacatures data entry medewerker

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als data entry medewerker? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is data entry medewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.