Datawarehouse specialist worden
 

Datawarehouse specialist worden

Datawarehouse specialist worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
22%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
1
 

Wat doet een datawarehouse specialist?

Een datawarehouse specialist houdt zich bezig met het vormgeven, modelleren of implementeren van activiteiten op het gebied van gegevensopslag. Door het programmeren en configureren van opslag van database-informatie en ondersteuning bieden aan gebruikers van het opslagsysteem. Wordt ook wel een database specialist genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van datawarehouse specialist bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van datawarehouse specialist. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is datawarehouse specialist misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van datawarehouse specialist verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een datawarehouse specialist bedraagt 22%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een datawarehouse specialist binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een datawarehouse specialist?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een datawarehouse specialist met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend datawarehouse specialist. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen datawarehouse specialist

Datawarehouse specialist worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor datawarehouse specialist.

Vacatures datawarehouse specialist

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als datawarehouse specialist? Bekijk hieronder de vacatures.


Is datawarehouse specialist niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Software engineer
 2. KYC analist
 3. Programmeur
 4. Jurist
 5. Hacker

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.