Docent architectuur worden
 

Docent architectuur worden

Docent architectuur worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
3%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een docent architectuur?

Een docent architectuur geeft les op het gebied van architectuur en architectonische vormgeving. Omvat zowel docenten die zich voornamelijk bezighouden met onderwijs als docenten die lesgeven en onderzoek combineren. Denk bij werkzaamheden aan de volgende activiteiten. Verzorgen van colleges, werkcolleges en begeleiden van studenten bij de projecten. Begeleiden en coachen van studenten in hun ontwikkeling naar een zelfstandige professional op het gebied van architectuur. Docent architectuur worden? Van een architectuurdocent wordt over het algemeen verwacht dat deze over een universitaire achtergrond en werkervaring op het gebied van architectuur beschikt. Daarnaast heb je een passie voor het overdragen van kennis en ben je in staat om op een inspirerende en aantrekkelijke manier kennis te delen. Bij de meeste onderwijsinstellingen moet je wel een bevoegdheid tot het geven van onderwijs hebben. Een onderwijsbevoegdheid kun je halen door een lerarenopleiding af te ronden aan een hogeschool of universiteit.
Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van docent architectuur bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van docent architectuur. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is docent architectuur misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van docent architectuur verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een docent architectuur bedraagt 3%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een docent architectuur binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een docent architectuur?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een docent architectuur met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend docent architectuur. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen docent architectuur

Docent architectuur worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor docent architectuur.

Vacatures docent architectuur

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als docent architectuur? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is docent architectuur niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Docent
 2. Trainer
 3. Pedagogisch medewerker
 4. Remedial teacher
 5. Vertaler

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.