Docent Duits worden
 

Docent Duits worden

Docent Duits worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
€ 57.575,-
vacatures
74
 

Wat doet een docent duits?

Een docent Duits geeft les op het gebied van de Duitse taal en literatuur. Denk daarbij aan luisteren, lezen, spreken en schrijven in de Duitse taal. Gecombineerd met kennis over de cultuur van Duits sprekende landen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Als leraar Duist heb je een passie voor de Duitse taal en cultuur en vind je het ook heel leuk om anderen hierover te vertellen. Daarnaast inspireer je graag jonge mensen en wil je hen iets bij brengen. Docent Duits worden? Afhankelijk van het soort onderwijsinstelling waaraan je lesgeeft, is doorgaans een opleidingsniveau van hbo of hoger vereist. Uiteraard op het gebied van de Duitse taal. Bij de meeste onderwijsinstellingen moet je wel een bevoegdheid tot het geven van onderwijs hebben. Een onderwijsbevoegdheid kun je halen door een lerarenopleiding af te ronden aan een hogeschool of universiteit.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van docent duits bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van docent duits. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is docent duits misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van docent duits verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een docent duits bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een docent duits binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een docent duits?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 57.575,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een docent duits met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend docent duits. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen docent duits

Docent Duits worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor docent duits.

Vacatures docent duits

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als docent duits? Bekijk hieronder de vacatures.


Is docent duits niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Docent
 2. Trainer
 3. Pedagogisch medewerker
 4. Remedial teacher
 5. Vertaler

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.