Drukker of Print operator worden
 

Drukker of Print operator worden

Drukker of Print operator worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
83%
gemiddeld jaarsalaris
€ 24.826,-
vacatures
14
 

Wat doet een drukker of print operator?

Als drukker of print operator bestaan je werkzaamheden onder andere uit het bedienen en stellen van digitale, hoogdruk-, lithografische, flexogravische, gravuur-, offset- of andere printmachines. Met deze apparatuur bedruk je niet alleen tijdschriften en kranten. Je beheerst ook de druktechnieken voor kleding, behang of verpakkingen. Hiervoor heb je vaak specialistische kennis nodig. Het beroep drukker of operator drukpers wordt soms ook een print operator genoemd. Een drukker die zich heeft toegelegd op het coördineren van technische werkprocessen, optimaliseren van het printmedia productieproces en zorgt voor de juiste printmedia-uiting wordt een printmediatechnoloog genoemd. Eigenlijk is een printmediatechnoloog een drukker die gebruikt maakt van de modernste technieken in het drukproces en streeft naar het meest optimale resultaat. Je kunt als drukker of printmediatechnoloog bij veel verschillende bedrijven terecht. Denk aan drukkerijen, print- & copyshops, nabewerkingsbedrijven of reclamebureaus.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken drukker of print operator

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van drukker of print operator. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is drukker of print operator misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Realistisch Conventioneel

Toekomst beroep drukker of print operator

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een drukker of print operator bedraagt 83%. Dat betekent dat de kans bovengemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een drukker of print operator binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen drukker of print operator

Drukker of Print operator worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor drukker of print operator.

Vacatures en salarissen drukker of print operator

Het gemiddeld jaarsalaris van een drukker of print operator bedraagt € 24.826,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is drukker of print operator niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken drukker of print operator

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

  • fysiek werk
  • werk waarbij je vuil kan worden
  • machines of apparatuur bedienen
  • in de natuur en/of met dieren werken
  • buiten zijn
  • voertuigen besturen

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) drukker of print operator maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een drukker of print operator CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!