Drukker of Print operator worden
 

Drukker of Print operator worden

Drukker of Print operator worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
83%
persoonlijkheidskenmerken
2
cursussen
5
 

Wat doet een drukker of print operator?

Als drukker of print operator bestaan je werkzaamheden onder andere uit het bedienen en stellen van digitale, hoogdruk-, lithografische, flexogravische, gravuur-, offset- of andere printmachines. Met deze apparatuur bedruk je niet alleen tijdschriften en kranten. Je beheerst ook de druktechnieken voor kleding, behang of verpakkingen. Hiervoor heb je vaak specialistische kennis nodig. Het beroep drukker of operator drukpers wordt soms ook een print operator genoemd. Een drukker die zich heeft toegelegd op het coördineren van technische werkprocessen, optimaliseren van het printmedia productieproces en zorgt voor de juiste printmedia-uiting wordt een printmediatechnoloog genoemd. Eigenlijk is een printmediatechnoloog een drukker die gebruikt maakt van de modernste technieken in het drukproces en streeft naar het meest optimale resultaat. Je kunt als drukker of printmediatechnoloog bij veel verschillende bedrijven terecht. Denk aan drukkerijen, print- & copyshops, nabewerkingsbedrijven of reclamebureaus.

Persoonlijkheidskenmerken drukker of print operator

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van drukker of print operator. Bezit jij dezelfde persoonljkheid? Dan is drukker of print operator misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Realistisch Conventioneel

Opleidingen en cursussen drukker of print operator

Drukker of Print operator worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor drukker of print operator.

Vacatures drukker of print operator

Wil je weten wat een drukker of print operator verdient & wat de arbeidsvoorwaarden zijn? Bekijk de vacatures en salarissen.

Geen vacatures gevonden.

Is drukker of print operator niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1000 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken drukker of print operator

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

  • fysiek werk
  • werk waarbij je vuil kan worden
  • machines of apparatuur bedienen
  • in de natuur en/of met dieren werken
  • buiten zijn
  • voertuigen besturen

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest