Electrical engineer worden
 

Electrical engineer worden

Electrical engineer worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
10%
gemiddeld jaarsalaris
€ 39.028,-
vacatures
956
 

Wat doet een electrical engineer?

Als electrical engineer of elektrisch ingenieur bestaan je werkzaamheden uit het onderzoeken, ontwerpen of ontwikkelen van of toezien op de productie en installatie van elektrische apparatuur, onderdelen of systemen. Voor commercieel, industrieel, militair of wetenschappelijk gebruik. Als electrical engineer ben je dus zeer breed opgeleid en kun je op veel verschillende pekken terechtkomen. Vaak werk je op een ontwerpafdeling. Waar je (mede) verantwoordelijk bent voor het elektrisch ontwerp. Vaak moet je ook samenwerken met softwareontwikkelaars en mensen op het gebied van mechatronica. Aan de hand van lay-out tekeningen en functionele specificaties stel je een ontwerp op. Op elektragebied ben je vaak een vraagbaak voor elektriciens en monteurs.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken electrical engineer

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van electrical engineer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is electrical engineer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Intellectueel Realistisch

Toekomst beroep electrical engineer

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een electrical engineer bedraagt 10%. Dat betekent dat de kans klein is dat de taken en werkzaamheden van een electrical engineer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen electrical engineer

Electrical engineer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor electrical engineer.

Vacatures en salarissen electrical engineer

Het gemiddeld jaarsalaris van een electrical engineer bedraagt € 39.028,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is electrical engineer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken electrical engineer

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) electrical engineer maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een electrical engineer CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!