Visual merchandiser worden
 

Visual merchandiser worden

Visual merchandiser worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
48%
gemiddeld jaarsalaris
€ 33.600,-
vacatures
6
 

Wat doet een visual merchandiser?

Een visual merchandiser ontwerpt en bouwt commerciële displays, richt een winkel of winkeletalage in of is verantwoordelijk voor de presentatie van de stand of kraam van een bedrijf of organisatie op beurzen en tentoonstellingen. Een visual merchandiser is met andere woorden verantwoordelijk voor een aansprekende presentatie van te de verkopen producten of diensten in een winkel, bij een tentoonstelling of op een beurs. Een visual merchandiser wordt ook een etaleur of medewerker productpresentatie genoemd. Als visual merchandiser heb je gevoel voor kleur en stijl en ben je creatief. Ook is het beroep waarbij je weinig stilzit en vaak veel op pad bent.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van visual merchandiser bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van visual merchandiser. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is visual merchandiser misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van visual merchandiser verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een visual merchandiser bedraagt 48%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een visual merchandiser binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een visual merchandiser?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 33.600,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een visual merchandiser met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend visual merchandiser. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen visual merchandiser

Visual merchandiser worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor visual merchandiser.

Vacatures visual merchandiser

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als visual merchandiser? Bekijk hieronder de vacatures.


Is visual merchandiser niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Entrepreneur
 2. Content marketeer
 3. Illustrator
 4. Kapper
 5. Visual merchandiser

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.