Content marketeer worden
 

Content marketeer worden

Content marketeer worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
4%
gemiddeld jaarsalaris
€ 32.576,-
vacatures
60
 

Wat doet een content marketeer?

Als content marketeer ben je eigenlijk een tekstschrijver die content (teksten) creëert en aanpast ten gunste van de organisatie, product of dienst waarvoor je werkt. Bij de meeste vacatures waarin een content marketeer wordt gevraagd, bedoelen ze eigenlijk een online content marketeer en hou je je vooral bezig met content voor websites en andere online toepassingen. Deze online content vraagt om specifieke vaardigheden. Zoals het optimaliseren van teksten voor zoekmachines (SEO), schrijven en onderhouden van blogs en nieuwsbrieven en kennis en ervaring hebben met user experience (UX). Content marketeers werken daarom ook veel samen met andere online marketeers of hebben zelf gewerkt als SEO specialist, UX designer of Social Media Specialist. Als content marketeer beschik je over de volgende eigenschappen. Je bent ondernemend, nieuwsgierig en creatief. Je weet steeds weer originele concepten en inhakers te verzinnen die de relevantie van de organisatie nog inzichtelijker maken voor het grote publiek of de doelgroep. Je weet je creativiteit om te zetten in toepasbare content. Je hebt een groot inlevingsvermogen waardoor je je volledig kunt verplaatsen in de ontvanger (lezer).

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken content marketeer

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van content marketeer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is content marketeer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

 

Toekomst beroep content marketeer

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een content marketeer bedraagt 4%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een content marketeer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen content marketeer

Content marketeer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor content marketeer.

Vacatures en salarissen content marketeer

Het gemiddeld jaarsalaris van een content marketeer bedraagt € 32.576,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is content marketeer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Entrepreneur
 2. Content marketeer
 3. Illustrator
 4. Kapper
 5. Visual merchandiser

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.