Content marketeer worden
 

Content marketeer worden

Content marketeer worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
4%
gemiddeld jaarsalaris
€ 37.300,-
vacatures
24
 

Wat doet een content marketeer?

Als content marketeer ben je eigenlijk een tekstschrijver die content (teksten) creëert en aanpast ten gunste van de organisatie, product of dienst waarvoor je werkt. Bij de meeste vacatures waarin een content marketeer wordt gevraagd, bedoelen ze eigenlijk een online content marketeer en hou je je vooral bezig met content voor websites en andere online toepassingen. Deze online content vraagt om specifieke vaardigheden. Zoals het optimaliseren van teksten voor zoekmachines (SEO), schrijven en onderhouden van blogs en nieuwsbrieven en kennis en ervaring hebben met user experience (UX). Content marketeers werken daarom ook veel samen met andere online marketeers of hebben zelf gewerkt als SEO specialist, UX designer of Social Media Specialist. Als content marketeer beschik je over de volgende eigenschappen. Je bent ondernemend, nieuwsgierig en creatief. Je weet steeds weer originele concepten en inhakers te verzinnen die de relevantie van de organisatie nog inzichtelijker maken voor het grote publiek of de doelgroep. Je weet je creativiteit om te zetten in toepasbare content. Je hebt een groot inlevingsvermogen waardoor je je volledig kunt verplaatsen in de ontvanger (lezer). Wordt soms een (online) content medewerker genoemd.

Waar werkt een content marketeer?

Content marketeers werken bij veel verschillende bedrijven. Ze kunnen werken met een brandingbureau voor het ontwikkelen van content voor klanten. Of ze werken als zzp’er en hebben een eigen klantenbestand. Maar er zijn ook genoeg organisaties die een eigen marketingteam hebben met een of meer content marketeers.

Naar opleidingen en vacatures

Wat is er leuk aan het werk van een content marketeer?

Ralf van Veen, content marketeer bij RalfvanVeen.com: “Bij het schrijven van content heb ik altijd een denkbeeldige klant voor ogen. Iemand die mij teksten zal lezen. Ik probeer mij dan voor te stellen dat deze klant door mijn teksten tot actie overgaat. Door de veelheid aan klanten en opdrachtgevers is elke tekst weer anders wat het werk afwisselend en interessant maakt. Het is een creatief beroep waarbij je ook commercieel moet zijn. Dat vind ik een leuke combinatie."

Past het beroep van content marketeer bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van content marketeer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is content marketeer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van content marketeer verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een content marketeer bedraagt 4%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een content marketeer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een content marketeer?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 37.300,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een content marketeer met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend content marketeer. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Kijk je naar het salaris wat over een langere periode is aangeboden, dan bedraagt dat voor een content marketeer gemiddeld € 35.000 per jaar. Dat is bruto € 3.000 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 2.500 per maand en ongeveer € 3.400 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor content marketeers met veel of een zeer specifieke werkervaring.Opleidingen en cursussen content marketeer

Content marketeer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor content marketeer.

Vacatures content marketeer

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als content marketeer? Bekijk hieronder de vacatures.


Is content marketeer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Entrepreneur
 2. Content marketeer
 3. Illustrator
 4. Kapper
 5. Visual merchandiser

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.