Entrepreneur worden
 

Entrepreneur worden

Entrepreneur worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een entrepreneur?

Wil jij entrepreneur of startend ondernemer worden? Maar wat doet een entrepreneur of startend ondernemer eigenlijk en hoe word je er een? Een entrepreneur of startend ondernemer is iemand die letterlijk concepten weet te realiseren. Iemand die het niet bij woorden houdt maar ideeën omzet in iets tastbaars en deze levensvatbaar weet te maken. Meestal door arbeid, kennis en kapitaal op een dusdanige wijze te organiseren dat dit idee wordt omgezet in een bedrijf of organisatie die winstgevend en/of toekomstbestendig is. In theorie zijn er dus ook geen vacatures voor entrepreneurs. Als er in een vacature wel om een entrepreneur gevraagd wordt, dan zoekt een organisatie iemand die een afdeling of bedrijfsonderdeel moet opzetten of is er behoefte aan zelfstarters die als het ware een nieuw bedrijf binnen een bestaand bedrijf opzetten. Maar een echte entrepreneur werkt niet in loondienst. Een CEO of algemeen directeur kan je daarom eigenlijk ook geen entrepreneur noemen. Tenzij hij of zij het bedrijf zelf heeft opgericht.

Daarnaast zijn er steeds meer mensen die als éénpitter (zzp’er) werken. Deze mensen kun je niet altijd kwalificeren als entrepreneur maar eerder als eigen baas en laten zich bijvoorbeeld inhuren als veelgevraagd programmeur of online marketeer. Maar denk ook aan zelfstandigen die werken als veelgevraagd loodgieter of monteur elektrotechniek.

Hoe word ik een entrepreneur?

Wil je entrepreneur worden? Hiervoor bestaan geen opleidingen die succes garanderen. Entrepreneurs hebben wel een ding gemeen. Over het algemeen moeten ze een financieel risico lopen voordat ze een waardevolle onderneming hebben. Als entrepreneur kan je natuurlijk wel om advies vragen of laten begeleiden door ondernemers die al succes hebben gehad. Daarnaast bestaan er tal van cursussen en traingingen die je kunnen helpen bij onderdelen van het ondernemerschap. Bijvoorbeeld over het maken van een businessplan of over regelgeving.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken entrepreneur

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van entrepreneur. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is entrepreneur misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

 

Toekomst beroep entrepreneur

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een entrepreneur bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een entrepreneur binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen entrepreneur

Entrepreneur worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor entrepreneur.

Vacatures en salarissen entrepreneur

Het gemiddeld jaarsalaris van een entrepreneur bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is entrepreneur niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Entrepreneur
 2. Content marketeer
 3. Illustrator
 4. Kapper
 5. Visual merchandiser

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.