Expediteur worden
 

Expediteur worden

Expediteur worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
99%
gemiddeld jaarsalaris
€ 35.665,-
vacatures
152
 

Wat doet een expediteur?

Wil jij expediteur worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor expediteurs. Maar wat doet een expediteur eigenlijk? Als expediteur bestaan je werkzaamheden uit het onderzoeken van prijzen, routes of transportmiddelen voor het transport van producten. Op de hoogte blijven van regelgeving rondom internationaal vervoer van vracht. Regelingen maken voor extra diensten, zoals opslag of binnenlands transport.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van expediteur bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van expediteur. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is expediteur misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van expediteur verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een expediteur bedraagt 99%. Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de taken en werkzaamheden van een expediteur binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een expediteur?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 35.665,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een expediteur met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend expediteur. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Kijk je naar het salaris wat over een langere periode is aangeboden, dan bedraagt dat voor een expediteur gemiddeld € 35.000 per jaar. Dat is bruto € 2.900 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 2.500 per maand en ongeveer € 3.300 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor expediteurs met veel werkervaring.Opleidingen en cursussen expediteur

Expediteur worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor expediteur.

Vacatures expediteur

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als expediteur? Bekijk hieronder de vacatures.


Is expediteur niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.