Expeditiemedewerker worden
 

Expeditiemedewerker worden

Expeditiemedewerker worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
95%
gemiddeld jaarsalaris
€ 24.265,-
vacatures
93
 

Wat doet een expeditiemedewerker?

Het woord expeditie is afkomstig uit het Latijn en betekent "onderneming, veldtocht". Bij bedrijven heeft deze term vooral betrekking op het vervoeren of bewegen van goederen. Als expeditiemedewerker ben je over het algemeen verantwoordelijk voor verwerken van goederen. Meestal werk je op een vaste locatie. Zoals een groot magazijn of rangeerterrein. Bij het expeditiebedrijf komen goederen binnen. Vaak worden deze goederen bewerkt, gemonteerd of herverpakt om vervolgens weer verstuurd te worden. Als expeditiemedewerker zorg je ervoor dat deze goederen op de juiste manier worden ontvangen, opgeslagen en verzonden. Denk hierbij aan de volgende werkzaamheden. Laden en lossen van vracht. Maken en verwijderen van labels. Verpakken of monteren van producten. Controleren en inruimen van goederen. Bij sommige functies werk je alleen met je handen en is het werk heel fysiek. Bij andere bedrijven kan het zijn dat je gebruik maakt van hef- en reachtrucks om goederen in- en uit te laden of te vervoeren naar een opslag- of bewerkingslocatie. Maar het kan ook zo zijn dat je andere voertuigen of apparaten gebruikt om goederen te verplaatsen en op te slaan. Afhankelijk van de werkzaamheden moet je soms over bepaald certificaten beschikken. Maar bij sommige bedrijven kan je meteen aan de slag. Soms wordt expeditiemedewerker met twee woorden geschreven, als expeditie medewerker.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken expeditiemedewerker

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van expeditiemedewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is expeditiemedewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep expeditiemedewerker

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een expeditiemedewerker bedraagt 95%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een expeditiemedewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen expeditiemedewerker

Expeditiemedewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor expeditiemedewerker.

Vacatures en salarissen expeditiemedewerker

Het gemiddeld jaarsalaris van een expeditiemedewerker bedraagt € 24.265,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is expeditiemedewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Vrachtwagenchauffeur
 2. Beveiliger
 3. Hovenier
 4. Onderhoudsmonteur
 5. Logistiek medewerker

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.