Facilitair medewerker worden
 

Facilitair medewerker worden

Facilitair medewerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
96%
gemiddeld jaarsalaris
€ 37.431,-
vacatures
130
 

Wat doet een facilitair medewerker?

Als facilitair medewerker of medewerker facilitaire dienst heb je een divers takenpakket. Je voert ondersteunende taken uit die te gevarieerd en divers zijn om onder te brengen in een specifiek beroep. Denk aan werkzaamheden op het gebied van ontvangt van gasten en medewerkers, lichte schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden, verhuiswerkzaamheden, klaarzetten van audiovisuele middelen, administratie. Als facilitair medewerker bij een kantoor wordt je ook wel kantoormedewerker genoemd. Je takenpakket bestaat dan bijvoorbeeld uit beantwoording van de telefoon, boekhouding, tekstverwerking, bediening van kantoorapparaten en archivering. Bij een sportvereniging is de facilitair medewerker vaak de materiaalman of –vrouw die er voor zorgt dat spelers de juiste kleding en spullen hebben en alles schoon is.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van facilitair medewerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van facilitair medewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is facilitair medewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van facilitair medewerker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een facilitair medewerker bedraagt 96%. Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de taken en werkzaamheden van een facilitair medewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een facilitair medewerker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 37.431,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een facilitair medewerker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend facilitair medewerker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Wat is het aangeboden salaris van een facilitair medewerker over een langere periode? Als je kijkt naar de vacatures van nu en die van een maand tot een jaar geleden, dan is het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een facilitair medewerker € 28.000. Dat is afgerond bruto € 2.400 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 2.000 per maand en ongeveer € 2.700 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen. Hogere salarissen worden geboden voor facilitair medewerkers met werkervaring.Opleidingen en cursussen facilitair medewerker

Facilitair medewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor facilitair medewerker.

Vacatures facilitair medewerker

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als facilitair medewerker? Bekijk hieronder de vacatures.


Is facilitair medewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.