Financieel administratief medewerker worden
 

Financieel administratief medewerker worden

Financieel administratief medewerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
98%
gemiddeld jaarsalaris
€ 32.714,-
vacatures
320
 

Wat doet een financieel administratief medewerker?

Wil jij financieel administratief medewerker worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor financieel administratief medewerkers. Maar wat doet een financieel administratief medewerker eigenlijk? Als financieel administratief medewerker ben je, vaak met andere collega’s, verantwoordelijk voor de financiële administratie van een organisatie. Jouw werk kan bijvoorbeeld bestaan uit het zorgen voor de financiële administratie t.b.v. de projecten, het aanleveren van betrouwbare gegevens t.b.v. de rapportages, het verwerken van verkoopfacturen en inkoopfacturen, het optimaal uitvoeren van de debiteuren- en crediteurenadministratie, het juist aanleveren van de mutaties voor de loonadministratie en de ondersteuning bij de maand- en jaarafsluiting. Hiervoor werk je met (online) boekhoudprogramma’s. Andere werkzaamheden kunnen bestaan uit het versturen van betalingsherinneringen voor niet tijdig betaalde facturen. Voor dit werk moet je dus constant numerieke data berekenen, classificeren en bijhouden. Een financieel administratief medewerker wordt ook wel een medewerker boekhouding, boekhoudkundig medewerker, medewerker accountancy en/of controle genoemd. In dit beroep werk je meestal op de afdeling financiële administratie van een bedrijf of bij de overheid.

Hoe word ik een financieel administratief medewerker?

Om financieel administratief medewerker te kunnen worden moet je goed met cijfers kunnen omgaan en heel secuur zijn. Daarnaast wordt er bij de meeste vacatures om een mbo-diploma of hoger op financieel administratief gebied gevraagd. Hiervoor zijn veel opleidingen beschikbaar die vaak ook (gedeeltelijk) online kunt volgen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van financieel administratief medewerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van financieel administratief medewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is financieel administratief medewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Toekomst beroep financieel administratief medewerker

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een financieel administratief medewerker bedraagt 98%. Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de taken en werkzaamheden van een financieel administratief medewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen financieel administratief medewerker

Financieel administratief medewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor financieel administratief medewerker.

Vacatures en salarissen financieel administratief medewerker

Het gemiddeld jaarsalaris van een financieel administratief medewerker bedraagt € 32.714,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is financieel administratief medewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.