Gespecialiseerd pedagogisch medewerker worden
 

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker worden

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
15%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
12
 

Wat doet een gespecialiseerd pedagogisch medewerker?

Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker bied je kinderen vanaf jonge leeftijd tot de leeftijd van ongeveer 18 jaar hulp bij de verzorging en opvoeding. Vaak omdat deze kleuters, kinderen en jongeren in een situatie verkeren waardoor ze deze hulp niet van ouders of verzorgers kunnen krijgen. Vaak hebben deze kinderen en jongeren ook ontwikkelingsachterstanden, gedragsproblemen of opvoedingsproblemen en is het jouw taak hen hierbij te helpen. Je zorgt er samen met anderen voor dat deze kinderen in een prettige en veilige leefomgeving opgroeien. Je bedenkt bijvoorbeeld activiteiten en bent een aanspreekpunt voor ze. Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker werk je in een speciale jeugdinstelling, in het speciaal onderwijs of bij een gezin.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is gespecialiseerd pedagogisch medewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Sociaal Artistiek

Toekomst beroep gespecialiseerd pedagogisch medewerker

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een gespecialiseerd pedagogisch medewerker bedraagt 15%. Dat betekent dat de kans onder gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een gespecialiseerd pedagogisch medewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

Vacatures en salarissen gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Het gemiddeld jaarsalaris van een gespecialiseerd pedagogisch medewerker bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.


Is gespecialiseerd pedagogisch medewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk

Artistiek

  • mooie dingen maken en ontwerpen
  • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
  • expressief werk als acteren en zingen
  • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere of bekijken
  • interesse en een voorliefde voor cultuur


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) gespecialiseerd pedagogisch medewerker maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een gespecialiseerd pedagogisch medewerker CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!