Gespecialiseerd pedagogisch medewerker worden
 

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker worden

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
15%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een gespecialiseerd pedagogisch medewerker?

Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker bied je kinderen vanaf jonge leeftijd tot de leeftijd van ongeveer 18 jaar hulp bij de verzorging en opvoeding. Vaak omdat deze kleuters, kinderen en jongeren in een situatie verkeren waardoor ze deze hulp niet van ouders of verzorgers kunnen krijgen. Vaak hebben deze kinderen en jongeren ook ontwikkelingsachterstanden, gedragsproblemen of opvoedingsproblemen en is het jouw taak hen hierbij te helpen. Je zorgt er samen met anderen voor dat deze kinderen in een prettige en veilige leefomgeving opgroeien. Je bedenkt bijvoorbeeld activiteiten en bent een aanspreekpunt voor ze. Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker werk je in een speciale jeugdinstelling, in het speciaal onderwijs of bij een gezin.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van gespecialiseerd pedagogisch medewerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is gespecialiseerd pedagogisch medewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van gespecialiseerd pedagogisch medewerker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een gespecialiseerd pedagogisch medewerker bedraagt 15%. Dat betekent dat de kans onder gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een gespecialiseerd pedagogisch medewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een gespecialiseerd pedagogisch medewerker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een gespecialiseerd pedagogisch medewerker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

Vacatures gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als gespecialiseerd pedagogisch medewerker? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is gespecialiseerd pedagogisch medewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Docent
 2. Trainer
 3. Pedagogisch medewerker
 4. Remedial teacher
 5. Vertaler

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.