Gewichtsconsulent worden
 

Gewichtsconsulent worden

Gewichtsconsulent worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
13%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een gewichtsconsulent?

Als gewichtsconsulent help je mensen bij het opvolgen van een dieetprogramma. Soms onder leiding van een diëtist of huisarts. Je adviseert en begeleidt over het algemeen mensen met overgewicht. Je leert mensen bijvoorbeeld wat een gezond gewicht is, wat iemand nodig heeft aan voeding en wat gezonde voeding is of leert mensen over gezond bewegen. Het grote verschil met een diëtist is dat een gewichtsconsulent in principe alleen gezonde mensen met een overwicht begeleidt. Als gewichtsconsulent vind je het leuk om mensen te helpen en draag je graag je kennis over. Een opleiding tot gewichtsconsulent is geschikt voor iedereen die als gewichtsconsulent wil gaan werken. Waar werkt een gewichtsconsulent? Veel gewichtsconsulenten werken voor organisaties die mensen helpen met afvallen. Maar er zijn ook veel gewichtsconsulenten die voor zichzelf, met een eigen praktijk, beginnen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van gewichtsconsulent bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van gewichtsconsulent. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is gewichtsconsulent misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van gewichtsconsulent verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een gewichtsconsulent bedraagt 13%. Dat betekent dat de kans onder gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een gewichtsconsulent binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een gewichtsconsulent?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een gewichtsconsulent met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend gewichtsconsulent. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen gewichtsconsulent

Gewichtsconsulent worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor gewichtsconsulent.

Vacatures gewichtsconsulent

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als gewichtsconsulent? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is gewichtsconsulent niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.