Gids worden
 

Gids worden

Gids worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
91%
gemiddeld jaarsalaris
€ 43.869,-
vacatures
66
 

Wat doet een gids?

Als begeleider of gids begeleid je individuen of groepen op sightseeing tours of langs interessante plaatsen en objecten. Denk aan industriële locaties, publieke gebouwen, bijzondere architectuur en musea. Je kunt diverse rondleidingen verzorgen. Meestal weet je al doende of heb je na een cursus of door je achtergrond of opleiding veel kennis van een bepaald onderwerp en kun je daardoor de meeste vragen beantwoorden. Als gids of begeleider zorg je er voor dat iedereen geboeid is. Je weet je toon en stijl dan ook aan je doelgroep (kinderen, zakelijk, ouderen, etc.) aan te passen. Tevens zie je er op toe dat iedereen zich aan de op de locatie geldende regels houdt. Een gids wordt soms ook een rondleider, groepsvoorlichter of medewerker publieksbegeleiding genoemd.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken gids

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van gids. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is gids misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Sociaal Ondernemend

Toekomst beroep gids

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een gids bedraagt 91%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een gids binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen gids

Gids worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor gids.


Is gids niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken gids

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk

Ondernemend

  • werkzaamheden initiëren en opstarten
  • mensen aansturen en leiden
  • verantwoordelijkheid nemen en dragen
  • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) gids maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een gids CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!