Glaszetter worden
 

Glaszetter worden

Glaszetter worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
73%
gemiddeld jaarsalaris
€ 30.510,-
vacatures
90
 

Wat doet een glaszetter?

Een glaszetter plaatst glas of ruiten in bijvoorbeeld ramen, lichtkoepels, etalages en vitrines. Maar ook op oppervlakten, zoals de buitenkant van gebouwen, binnenmuren, plafonds en tafelbladen. Als glaszetter kun je werkzaam zijn in de nieuwbouw. Veel glaszetters verrichten ook onderhoudswerkzaamheden of vervangen glas bij beschadiging na bijvoorbeeld stormschade. Als glaszetter dien je ook in staat te zijn de constructies voor het plaatsen of verwijderen van glas te repareren of te vervangen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van glaszetter bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van glaszetter. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is glaszetter misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van glaszetter verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een glaszetter bedraagt 73%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een glaszetter binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een glaszetter?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 30.510,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een glaszetter met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend glaszetter. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Wat is het aangeboden salaris van een glaszetter over een langere periode? Als je kijkt naar de vacatures van nu en die van een maand tot een jaar geleden, dan is het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een glaszetter € 30.600. Dat is afgerond bruto € 2.550 per maand. De aangeboden maandsalarissen kunnen echter verschillen. Van € 2.200 per maand tot ongeveer € 2.900 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen. Hogere salarissen worden geboden voor glaszetters met werkervaring.Opleidingen en cursussen glaszetter

Glaszetter worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor glaszetter.

Vacatures glaszetter

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als glaszetter? Bekijk hieronder de vacatures.


Is glaszetter niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.