Heftruckchauffeur worden
 

Heftruckchauffeur worden

Heftruckchauffeur worden
opleidingsniveau
vmbo
kans op robotisering
93%
gemiddeld jaarsalaris
€ 26.978,-
vacatures
984
 

Wat doet een heftruckchauffeur?

Wil jij heftruckchauffeur worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor heftruckchauffeurs. Maar wat doet een heftruckchauffeur eigenlijk? Werken als heftruckchauffeur betekent dat je materiaal verplaatst rondom een opslag, pakhuis, fabriek, bouwplaats of vergelijkbare locatie. Je brengt bijvoorbeeld pallets met daarop zwaar of veel materiaal van en naar de stellingen of vanuit een magazijn naar vrachtwagens (of andersom). Je maakt dus een hoop meters op een klein oppervlak. Het is daarbij ook belangrijk dat je veilig te werk gaat omdat je doorgaans met veel verschillende collega’s of klanten op de werkvloer werkzaam bent. Daarom moet je als heftruckchauffeur over een certificaat beschikken waarmee je een heftruck mag besturen. Het halen van een certificaat kan vaak binnen een dag of een paar dagen. Waar werkt een heftruckchauffeur? De meeste heftruckchauffeurs werken in distributiecentra, loodsen, fabrieken of andere locaties waar veel goederen binnenkomen of vertrekken en opgeslagen dienen te worden.

Hoe word ik een heftruckchauffeur?

Lijkt het je wat om een hefttruck te besturen en hier je beroep van te maken? Dan zit er maar een ding op en dat is je heftruckcertificaat halen. Dat is een rijbewijs voor het besturen van heftrucks. Deze opleidingen worden op veel verschillende plekken aangeboden en kan je soms al binnen een dag halen. Met een heftruckcertificaat op zak kan je zo aan de slag.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van heftruckchauffeur bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van heftruckchauffeur. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is heftruckchauffeur misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van heftruckchauffeur verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een heftruckchauffeur bedraagt 93%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een heftruckchauffeur binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een heftruckchauffeur?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 26.978,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een heftruckchauffeur met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend heftruckchauffeur. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen heftruckchauffeur

Heftruckchauffeur worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor heftruckchauffeur.

Vacatures heftruckchauffeur

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als heftruckchauffeur? Bekijk hieronder de vacatures.


Is heftruckchauffeur niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.