Helpdeskmedewerker ICT worden
 

Helpdeskmedewerker ICT worden

Helpdeskmedewerker ICT worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
65%
gemiddeld jaarsalaris
€ 35.906,-
vacatures
20
 

Wat doet een helpdeskmedewerker ict?

Wil jij helpdeskmedewerker ICT worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor helpdeskmedewerkers ICT. Maar wat doet een helpdeskmedewerker ICT eigenlijk? Een helpdeskmedewerker ICT helpt computergebruikers met technische problemen. Dit kunnen klanten van bedrijven zijn, maar ook medewerkers of collega’s van een bedrijf of organisatie. Je geeft antwoord op vragen of lost computerproblemen op. Dat kan via de telefoon, e-mail of op een andere online wijze. Indien mogelijk of gewenst help je locatie. Soms kun je helpen bij de installatie en het gebruik van computerhard- en software. Een helpdeskmedewerker ICT wordt ook wel een servicedeskmedewerker ICT, support medewerker ICT of ICT specialist genoemd. Vaak ook in combinatie met de afkorting IT in plaats van ICT. ICT staat voor informatie- en communicatietechnologie.

Hoe word ik een helpdeskmedewerker IT?

Wil je mensen graag helpen met hun vragen over IT? Op middelbaar niveau bestaan er opleidingen als ‘Medewerker ICT support’. Maar er zijn ook werkgevers die je graag in dienst nemen als je op middelbaar niveau of hoger werkervaring hebt opgedaan op het gebied van ICT. Door middel van trainingen en opleidingen, vaak via de werkgever, kan je leren hoe je mensen telefonisch en per e-mail het beste kan helpen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van helpdeskmedewerker ict bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van helpdeskmedewerker ict. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is helpdeskmedewerker ict misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van helpdeskmedewerker ict verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een helpdeskmedewerker ict bedraagt 65%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een helpdeskmedewerker ict binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een helpdeskmedewerker ict?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 35.906,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een helpdeskmedewerker ict met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend helpdeskmedewerker ict. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen helpdeskmedewerker ict

Helpdeskmedewerker ICT worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor helpdeskmedewerker ict.

Vacatures helpdeskmedewerker ict

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als helpdeskmedewerker ict? Bekijk hieronder de vacatures.


Is helpdeskmedewerker ict niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Software engineer
 2. KYC analist
 3. Programmeur
 4. Jurist
 5. Hacker

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.