Hoofd administratie worden
 

Hoofd administratie worden

Hoofd administratie worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
73%
gemiddeld jaarsalaris
€ 64.997,-
vacatures
41
 

Wat doet een hoofd administratie?

Als manager administratieve diensten of hoofd administratie bestaan je taken onder andere uit het plannen, aansturen of coördineren van één of meerdere administratieve diensten binnen een organisatie. Zoals document- en informatiebeheer, postkamer, loonadministratie, onderhoud en planning faciliteiten, beveiliging en andere ondersteunende dienstverlening. De benaming voor dit beroep is vaak gerelateerd aan het soort administratie. Zoals afdelingshoofd loonadministratie. Maar vaak genoeg wordt ook een algemenere term als afdelingshoofd bedrijfsvoering of afdelingshoofd control gebruikt.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van hoofd administratie bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van hoofd administratie. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is hoofd administratie misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van hoofd administratie verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een hoofd administratie bedraagt 73%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een hoofd administratie binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een hoofd administratie?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 64.997,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een hoofd administratie met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend hoofd administratie. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen hoofd administratie

Hoofd administratie worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor hoofd administratie.

Vacatures hoofd administratie

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als hoofd administratie? Bekijk hieronder de vacatures.


Is hoofd administratie niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.