Huidtherapeut worden
 

Huidtherapeut worden

Huidtherapeut worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een huidtherapeut?

Als huidtherapeut behandel je verschillende huidaandoeningen. Zoals een zieke of beschadigde huid. Maar je kan ook handelingen verrichten die wat meer cosmetisch van aard zijn. Als huidtherapeut doe je er alles aan om klachten door huidaandoeningen te verminderen, op te lossen of te voorkomen. Denk aan pijn en jeuk, maar ook aan psychische problemen. Door een juiste behandeling en psychologische begeleiding zorg je ervoor dat mensen zich weer zekerder voelen over hun huid.

Hoe word ik een huidtherapeut?

Het beroep van huidtherapeut is een beschermd beroep. Om huidtherapeut te worden moet je een hbo-opleiding volgen. Bij deze opleiding volg je vakken als anatomie, dermatologie en pathologie om huidziekten en huidaandoeningen goed te herkennen en behandelen. Maar je leert ook over acnetherapie, oedeemtherapie  en werken met lasers.

Wat is het verschil tussen een huidtherapeut en een schoonheidsspecialist?

Wat is het grootste verschil tussen een huidtherapeut en een schoonheidsspecialist? Bij beide beroepen zorg je ervoor dat mensen zich weer beter voelen. Maar een schoonheidsspecialist heeft een mbo-opleiding gevolgd en het werk is vooral cosmetisch van aard. Het werk van een huidtherapeut is ook gericht op het mooier maken van de huid maar je behandelt ook huidaandoeningen die een schoonheidsspecialist niet mag behandelen. Maar een huidtherapeut mag geen diagnose stellen of medicijnen voorschrijven. Daarvoor is een dermatoloog nodig.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van huidtherapeut bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van huidtherapeut. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is huidtherapeut misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van huidtherapeut verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een huidtherapeut bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een huidtherapeut binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een huidtherapeut?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een huidtherapeut met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend huidtherapeut. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen huidtherapeut

Huidtherapeut worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor huidtherapeut.

Vacatures huidtherapeut

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als huidtherapeut? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is huidtherapeut niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.